Сходами вгору

Ласкаво просимо в приватний особняк, розташований в Іслінгтоні, одному з районів Лондона. Саме тут клієнт, який побажав залишитися невідомим, попросив дизайнерів (їх імена наведені нижче) замінити його непримітну приставну драбину, що веде на мансарду, стійкою сходовою кліткою. Горищне приміщення передбачалося перетворити на кабінет, тому доступ до нього необхідно було поліпшити! Отже, виникла необхідність помістити сходову клітку в просторі, площею 140 см x 90 см.

Перший і останній поверхи будинку помітно відрізнялися один від одного. Якщо нижній поверх був застелений килимами у вікторіанському стилі з гравірованими поручнями, то верхній поверх – обшита деревом мансарда з «яскраво вираженими штрихами модерну».

Зверху вхід на мансарду був розширений не тільки для того, щоб пристосувати сходову клітку, але і для того, щоб впустити більше світла на площадку, що знаходиться поверхом нижче. Це світло є своєрідною ланкою, яка поєднує між собою два поверхи, і запрошує всіх відвідувачів піднятися вище.

Матеріали: 6мм зварний і пофарбований сталевий лист, 50мм пофарбована сталева колона, 20мм загартоване скло.

Генеральний підрядник: Крістоф Потоцький / Krzysztof Potocki /

Металоконструкції: Металекс / Metalex /

Конструктор: HPS

Фотозйомка: Тамір Ададі / Tamir Addadi /

Дизайнер: Тамір Ададі / Tamir Addadi /

Сходами вгору Сходами вгору

Дивится також: